"een kleurrijke wandeling naar je hart"


Met mijn hart.

Op deze laatste pagina van mijn website vind u blogs over mijn ervaringen, belevenissen en avonturen met Kleurig kakelen. Maar niet alleen alles over het atelier, ook dagelijkse beslommeringen in en rond mijn tuin, mijn gezin en ontmoetingen. Ik zal ze schrijven vanuit mijn hart, niet omdat ik denk een groot schrijver te zijn, maar wel omdat ik u graag wil laten meebeleven wat mijn hart raakt.

De scholen zijn weer begonnen

Zal het bij mij nu ook gaan beginnen?

12 september 2018
 

         

Het voelt nog steeds als een cadeautje, de scholen begonnen en ik thuis bezig zijn met mijn eigen bedrijf Kleurig kakelen. Maar tegelijkertijd begint het ook te knagen, “Komt het wel goed? Ga ik wel klanten krijgen? Wat moet ik als eerste doen? Wie zit er op me te wachten?”

Het is moeilijk om zelfstandige te zijn. Niet om de plannen te krijgen en uit te voeren. Dat niet, het bruist in mijn hoofd, ideeën genoeg en ook kennis en kunde om ze uit te voeren. Wat maakt het dan zo moeilijk zal je denken. 

Lees verder: blog 5 de scholen zijn weer begonnen.pdf (550799)

 

Bomen over bomen

Wat je van bomen kan leren

11 augustus 2018

Wandelcoaching: bewegen, natuur en creativiteit.
 

Vanmorgen liep ik met mijn honden in het bos, net als elke dag. Sinds lange tijd was er weer wind. Heerlijk dat geruis, het bos is opeens weer heel anders dan gisteren. Elke boom heeft zo zijn eigen manier om met de wind om te gaan. De ene maakt veel kabaal en beweegt bij elke vlaag direct enorm. Een ander lijkt elke windvlaag tussen de takken door te loodsen en lijkt het haast niet te voelen. Eigenlijk net als mensen. Ook mensen beleven de stormen in hun leven op hun eigen manier. Elke manier is goed, maar het is wel belangrijk dat je goed geworteld bent, zodat je niet omvalt.

Wat voor boom ben jij eigenlijk? lees verder: blog 4.odt (448541)

Laat de tranen maar vallen

En laat ze vooral stromen, elke traan mag eruit.

 

 Een ik mis je-traan | Een rot op-traan | Een ik weet het niet meer-traan 

Een ik ben zo kwaad-traan

Een je hoeft me niet te troosten-traan | Een ik wil dat alles weer gewoon is-traan 

 

Woensdag 25 juli

Heb je wel eens een traan zien vallen?

Ja! Op de vloer, pats, met allemaal kleine druppeltjes eromheen.

Tranen, wat komen die eigenlijk vandaan?

Ze laten de verdrietjes en de zorgen van het hart ontsnappen volgens mij.

 Anders zou een hart zo’n altijd pijn blijven doen. Via de traanbuizen? Zijn die groot? Tranen is toch water?

 

U snapt het al, het gaat hier over verdriet en tranen. Voor me zit een vrolijk meisje, haren nog nat van het zwembad, ze is vol aandacht en gretigheid.

lees verder op mijn blog:

blog laat de tranen maar vallen..pdf (411626) 

 

In beweging.

Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren.

https://youtu.be/d4ufWg6FKms

 

dinsdag 26 juni.

Als je leeft heb je een kans om dat te doen waar je blij van wordt. Natuurlijk is het niet vanzelfsprekend om de hele dag huppelend je werk en je huishouden te doen, maar het helpt om het voor jezelf leuker te maken.

Als je merk dat het piekeren, de piekergedachten je leven over gaan nemen ga dan met jezelf in gesprek. Neem regie over de piekergedachten en zorg dat je weer gaat genieten

 

Lees verder op mijn blog:

blog in beweging.odt (437679)

 

Met de handen

Leeftijd onbelangrijk, iedereen wil kliederen.

        Zaterdag 16 juni.

 

De weken vliegen voorbij, ik ben nu twee maanden thuis en geniet met grote mate van mijn vrijheid. Natuurlijk mis ik de kinderen van school, ze waren zo lang een deel van mijn leven. Vooral de jonge kinderen, kleuters, ze zijn zo echt, een kleuter is altijd zichzelf. Maar nog leuker aan de kleuter is de verwondering die ze tonen over de wereld. Elke dag is voor een kleuter een grote ontdekkingsreis. En ik deed altijd met ze mee, op die manier blijf je genieten van de kleine dingen. En dat doe ik dus nu als werk, genieten van de kleine en grote dingen die op mijn pad langskomen.

 

Lees verder op mijn blog.

blog met de Handen.pdf (635,2 kB)

 Reacties op Kleurig Kakelen

Geen commentaar gevonden.