"een kleurrijke wandeling naar je hart"


Wij zijn gescheiden,

Lotgenotengroep voor kinderen met gescheiden ouders.

 

Per jaar zijn er ongeveer 70.000 kinderendie op eendag te horen krijgen dat hun ouders uit elkaar gaan. Op die dag stort hun vertrouwde thuis in elkaar. Alles wat veiligen vertrouwd voelde is opeens anders. Sommigen moeten verhuizen, wennen aan nieuwe liefdes, of 1 vande ouders missen. Dat doet pijn. Kinderen willen zo graag beide ouders in hun leven. Twee ouders die van hen houden en twee ouders die hen groot zien worden. Ouders blijven altijd je ouders. Ook als ze gescheiden zijn. Maar het kan een hele klus zijn om daar mee om te gaan of er in te blijven geloven.

 

Pijn, verdriet, boosheid, teleurstelling, agressie, blijdschap, vreugde, ... in een kinderleven zijn er heel wat emoties en die roepen veel vragen op. Het is belangrijk dat kinderen hun emoties kunnen voelen, benoemen en beleven. Ouders spelen een grote rol bij dit leerproces, maar helaas hebben wij dit zelf vaak niet zo goed geleerd. Vaak vinden volwassenen het maar eng of lastig en willen dat moeilijke emoties zo snel mogelijk overgaan. Door boosheid en verdriet weg te stoppen, of zo snel mogelijk te stoppen met een pleister, snoepje of koekje lijkt de stemming wel te veranderen, maar gaan de emoties niet weg. Ze vervormen en komen vaak op een ander moment en op een andere manier naar buiten. B.v. als agressie of uitdagend gedrag. Of zetten deze emoties zich vast in het lichaam en ontstaan er klachten als slecht slapen, hoofdpijn en buikpijn. Soms zelfs jaren na de scheiding.

 

Ouders weten dan niet dat kinderen heel stiekem veel verdriet hebben. Meedoen met een lotgenoten groep bij Kleurig Kakelen kan maken dat een kind, via creatieve communicatie zich opnieuw veilig en vertrouwd gaat voelen in zijn compleet verbouwde thuissituatie. Waar het in eerste instantie een grote puinhoop was en waar langzaam iets moois uit voort kan komen. Samen met de ouders die af en toe vragen stellen en aandacht geven aan emoties die er mogen zijn. Zodat ondanks een barst in de ramen of een kapotte dakpan er toch een nieuw veilig, warm en stevig thuis ontstaat (in tweevoud) Is dat niet wat elke ouder wenst voor zijn of haar kind?

Informatie over kosten/bijeenkomsten etc. en/of opgave kan via mail, tel. of een persoonlijk gesprek. Bij genoeg opgave, minimaal 4 van dezelfde leeftijdsgroep, plannen we indien gewenst een gezamenlijke avond voor ouders met extra uitleg en informatie over de 6 bijéénkomsten met de te vormen lotgenotengroep.